Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2013-12-04 Analyze this - movie


Innan du åker till jobbet

 

 

 

 

Säg mig är detta lönlöst

Säg mig kommer du tro på mig

Säg mig är detta lönlöst

 

 

Du är på väg till jobbet

Upprörd bland ångande avgaser

Rusningstrafik

 

 

Säg mig är detta lönlöst

Att ens försöka

Att öka för att hinna ikapp

 

 

Du hinner skruva upp radion

Tanka dina tankar

Med diesel och skit

 

 

Säg mig är detta lönlöst

 

 

Mitt pappersarbete

Min skrift, mitt nattskift

Vid ett skrivbord

Med en tänd lampa

För att skriva dig tillbaka till mig

Att vänta tills du kommer hem igen

 

 




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 263 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-12-04 11:05



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra du förmedlar denna!
2013-12-04

    ej medlem längre
Vilken härligt text, och så överraskande. Trodde först det var en reflektion över vardagstristessens tyranni, och så vänder hela texten mot slutet och blir till en personlig vädjan till någon.

Överraskande och sinnligt. Som vanligt hos dig.
2013-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP