Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om mitt hat för hur vi lever i detta samhälle, uppbyggt på "quick fixes". © Erik Brickman 2006


För stunden

 

 

Jag blir så arg på mig själv

när jag ler ansiktet av mig

mot den okända kvinnan i dörren

av beundran för hennes blick.


Jag avskyr när den äldre kvinnan

som går med sin gamla man

skäller irriterat på honom

men ler intresserat mot mig.


Var kommer all denna galla ifrån

måste vi bli så bittra på varann

och så glada mot de

som ändå inte bär vår vrede?


Måste vi byta ut all den godhet

som våra kära håller fram

som vatten i en skål

och byta mot det vin, vi ändå bara dricker



för stunden.




Fri vers av Arowana
Läst 400 gånger
Publicerad 2006-03-16 18:09



Bookmark and Share


  Virgo Cinnamon
Visst är det fel,
och ändå gör man (och kvinna) det.
Och jag vet att du inte gillar detta "fenomen"
men ändå mäste jag berömma din text.
Den ger en tankeställare.
2006-03-17

    Louvisa
den var bra!
där fick vi lite att tänka på...
vi ska inte varandra förgivet
snygg form, välskrivet
2006-03-17

    Barbro. Norberg-Rönnlund
Talande bra och välskriven text om, just en stund i vardagen.
Mycket bra fångat om känslan, just då ! Gillar skarpt !
2006-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Arowana
Arowana