Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömmar


Med brutna drömmar är det så
Bara de oseriösa vissnar till grå
Bakbundna händer är inget bekymmer
Stolthet ensam en klar spegelbild skymmer
Leva är mer än vara vid liv
Hoppas mer än att ta ett kliv

Vid varje kant passerar tid
Där något slutar tar en ny början vid
Alla drömmar står inför samma val
Prioriteringsfrågan tillhör sorgens och lyckans kval
Ekvationen inte alltid lätt att förstå
Varje dröm äger ett pris att försöka nå

Drömmar kräver mod annars vissnar de bort
Bara bittra hjältar bedrar sin egen sort
Såren som står skrivna i ögats djup
Leder antingen till visdom eller till avgrundens stup
Drömmar kan inte byggas på sand
Endast av den brutnes sargade hand





Fri vers av jörgen g
Läst 319 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-03-03 15:31



Bookmark and Share


  Maj-Lis VIP
Vackert vackert
2014-04-04

  Maria T
Välkommen tillbaka.
Fint skrivet om drömmar
2014-03-05

  anits VIP
Så fint och tänkvärt du skriver!
2014-03-03
  > Nästa text
< Föregående

jörgen g
jörgen g