Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För varje text som publiceras i dag under Världspoesidagen den 21 skänker poeter.se genom Unicef en skrivbok till ett behövande barn ute i världen.


Ett långsökt försök till ett tack på Världspoesidag

 

Tänk så mycket som har funnits som jag inte trodde fanns
som ett kattdjur sent om natten med sin sjusvansande svans
som partiklar i min känga som har skavt i flera år
som har ledsagat min väg och styrt riktningen jag går
eller fyra gamla damer som haft fikarast i smyg
under skolgången jag gick på och som naggat mitt betyg
eller sjukdomen jag burit i en gammal instängd vrå
som har sminkat vissa dagar i en livlös vardagsgrå
färg jag burit allt för ofta, kolorerat dem jag mött
som har vänsterprasslat ofta när jag mest vart morgontrött
och när jag vänt mig i sängen och sett att du legat där
har min livslust blivit borta när den skulle varit här
Kanske borde jag läst på mer om kemin i atmosfären  
så jag kunde gjort ett stickprov för att undvika besvären
och sett tydliga kulörer av det sura i mitt omlopp
så jag kunde ändrat riktning för att undvika ett nödstopp
Och nu står jag här och svamlar rudimärt om det basala
som de flesta kanske vet och själv runt bär i någon skala
men jag vill ändå få tacka för du givit mig en chans
att få upptäcka de saker som jag inte trodde fanns

 




Bunden vers (Rim) av Daniel_78 VIP
Läst 435 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2014-03-21 10:48



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
Utomordentligt!!!
Calle
2014-03-27

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Fin initiativ och handling! <3kram!
2014-03-21

  catharina.jerbo VIP
ni är så bäst <3
2014-03-21

  Lili Samuelsson VIP
bra initiativ :)
2014-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP