Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
repris från 2012, dock ny rubrik, innehållet fortfarande tämligen aktuellt


Europadagen - jomenvisst


Freude, schöner Götterfunken
– fan, vad jag är trött på lunken!
Borde lyssna mer på Ludde
eller klappa till en kudde
för nu är jag sur och vrång
därför blir det ingen sång

Men en andra strof vill födas
kanske kan då surhet dödas…
Bussar tvenne flaggor bära
för att Europa ära
Ludde i sin grav sig vänder
grinar surt och gnisslar tänder

Ock’ en tredje kommer fram
genom ör och makadam
Stackars Ludde, aldrig trodde
du när du mot framtid glodde
att din sköna melodi
skulle tappa stuns, espri

Likaså en fjärde ville
komma ut ur detta gille
Tanken om ett Europa
som bär godhet – vi må ropa…
Kontinenten bara tjurar
bakom alltför höga murar

Även Schiller stött sig vrider
önskade sig bättre tider





Bunden vers av Caprice! VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-05-09 20:07



Bookmark and Share


  walborg
En underbar text - tack för den!!!
2014-05-10

  Larz Gustafsson VIP
DÖD åt Satans organisation EU!
2014-05-09

  Larz Gustafsson VIP
Jag är svensk i första hand, europé i andra hand.
2014-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP