Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vid bordet bredvid sitter män i kostym.


vid bordet bredvid
sitter män i kostym och kastar i sig lunchen
"hon är tillbaka från sin mammaledighet och vill jobba 75 %
hon ska fan jobba 200!"
en gubbe på torget spelar gitarr och sjunger
nåt om en egen måne
korv-ingvars har kö
och idag värmer solen

vid tunnelbanan
sitter hon på filten vars blick jag aldrig möter
för då tror jag något går sönder
längst där inne precis bakom hjärtat

och vi rusar förbi
för vi ska ju alltid någonannanstans
kanske
är det bättre där

och jag tänkte som barn
att när man är vuxen då vet man hur man ska leva
men alla mina hjältar
har snubblat och tappat sin gloria

vid bordet bredvid
sveper fem snubbar sin powerlunch
rusar vidare
jag
vänder blicken mot spruckna skyar
försöker fånga en skärva












Fri vers (Fri form) av Tove Meyer VIP
Läst 883 gånger och applåderad av 38 personer
Utvald text
Publicerad 2014-06-17 16:38



Bookmark and Share


  Popangelov VIP
Riktigt bra skrivet med hög närvaro och fint flyt som gör allt oerhört trovärdigt... fångade mig.
2014-12-01

  lisalajsa VIP
Aj vad bra!
känns igen till fullo!
2014-11-29

  petter rost
Bombstark bild av det NU vi rusar genom. Du skriver liv med hjärta och själ. Så bra.
2014-11-28

  axveronika
snapshot av livet mitt i
2014-11-27

    W Walker
I like. Vardagsblues.

Vi försöker väl alla fånga någon slags skärva av förlorade drömmar och ideal. Våra ungdomsdrömmar försvinner i vimlet av saker man måste hinna med.

2014-11-27

  Respons VIP
En nutidsbeskrivning som spränger och värker. Bra!
2014-11-27

  Lena Renman
På pricken i "Värkligheten"! tack
2014-07-12

    ej medlem längre
Som snapshot, kan vara var som helst i världen. Näst sista stycket är reflektionen över det hela och den är mitt i.


2014-06-17

  Lehva VIP
Fantastiskt insiktsfullt och vemodigt skrivet. Bravo:-)
2014-06-17

  cilax VIP
det här är powerpoesi
2014-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Tove Meyer
Tove Meyer VIP