Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vett och etikett.


i en övergiven fabrik satt en liten hamster och grät
det kan ha varit i slutet av ett annat sekel. kanske artonhundratal, eller liknande. han kände sig övergiven och frustrerad. här hade han minsann låtit kreti och pleti arbeta dag och natt för pengar ur hans egen pung. inte mycket men ändå, det var hans pengar som gått åt. och otacksammhet var hans lön.
han hade förbarmat sig om vargarna, om hundarna och en katt som arbetade som förman. slitit hade de gjort och byggt ångmaskiner för allehanda bruk.
så en dag i augusti hade det kommit ett lo-djur och tagit alla hans män till en helig plats i en källarlokal nere på stan. viglat upp, vänt på dessa arma djur och sagt att så här kan ni inte ha det.
hamstern satt nu stilla och undrade varför ingen tyckte om honom.




Prosa (Kortnovell) av Lili Samuelsson VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-09-02 00:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lili Samuelsson
Lili Samuelsson VIP