Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sonettens protest


Daktylen passar inte i gemaken
och inte heller damen Anna Pest
min rytm ska vara jambisk, likt en häst
i skön galopp och sirligt sväng på baken

Så är det med den tvisterika saken
i mina rum mår jamben allra bäst
Jag ryser när jag undrar "vad härnäst
förmälas skall med mig" - den arma maken...

Men om den är spondé jag kärligt skrattar
en sådan vill jag gärna ha i väven
ej heller jag föraktar sluttroké

Jag hoppas nu ni skalder detta fattar
min form är sträng, figuren där i stäven
får inte va' daktylisk, icke sne'!




Bunden vers (Sonett) av Caprice! VIP
Läst 335 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-09-24 22:00



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
Kul!
Calle
2014-09-26

  RitaBrunner
Strålande Karin!!
2014-09-25

  walborg
Elegant som sjutton även om jag inte hängde med i alla orden ...
2014-09-25

    ej medlem längre
Mycket fint diktad sonett!
Enligt metrikens alla regler...
2014-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP