Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
nu blir en viss person här glad... ;-)


Höstliga trokéer


Löven virvlar vinden viner
skrämmer harar även 'korrar
skuggan döljer små kaniner
skaldens stämma bara skorrar

Bättre då att inne jäsa
ävenledes böcker läsa

Vill man kan man plocka svampar
sen i pannan steka - äta
Var man än på jorden trampar
bör man icke tårar mäta

Bättre i sin näsduk gömma
vad man helst av allt vill glömma




Bunden vers (Annat versmått) av Caprice! VIP
Läst 388 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-10-14 21:39



Bookmark and Share


  erkki
Passande om kulna hösten
Vemod, läsa plocka svamp
Rosslig blir och gärna rösten
Inför vintern gäller kamp

Minns oktobers dova klarsyn
Minns och svampen som du njöt
När du åter gläds åt vårsyn
När av vårregn du blir blöt

Vemod skapar skarpa tankar
Om hur årstider går i krets
Stundom bör man bli för ankar
Nästa vår: Dra ner på hets!

2014-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP