Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av "Gläntan" ( Tomas Tranströmer) "Det finns mitt i skogen en oväntad glänta som bara kan hittas av den som gått vilse."


I gläntan...

i gläntan...
vill jag söka skydd och kraft

medan försummelsen sorterar 
sina trotsiga avskedsbrev
vill jag förmå mig,
att ropa efter en älskad

jag inte hade mod att följa

sakta förlorade jag kraften
tills jag stod helt ensam kvar
omringad av alla våra vilsna steg

tillbakavisad av slingrande stigar

som ej heller de

ville visa mig vägen

hjärtat vet bättre 
än att börja snörvla och ropa högt
likt ett borttappat barn, 
försöka finna ord

som ändå aldrig lyckas beskriva

det stora som ryckts ur,
som hastigt byttes ut,
mot genomströmmande saknad

hjärtat sluter sig för väl
runt något mjukt och för sårbart

då kylan tränger sig på
likt den oinbjuden gäst
som ville ha betalt

för något ovärderligt
jag redan skänkt

här i en glänta frågar jag
Gud

ville du mitt hjärta slipa ner
likt den hårdaste sten?

hårt sammanpressad, fylld av frågor,

fylld av svar

jag ville smeka över hans varma hud
kyssa mot hans panna och svara mot
hans tysta läppar

där vill jag lösas upp i hans öppna famn
slippa tvingas till något mer
i jordelivets laglösa strid

där i gläntan, vill jag låta rädslorna få känna sig själva,
stå skrämda, under trädens mörka och obarmhärtiga skuggor,
helt utan kläder eller pansar, som försvarar dem

naken och upplöst
vill jag stanna där
med min älskade 

i gläntan,

där vi var menade

 

 

...

att älska

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Ex¤animo
Läst 541 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-11-14 16:03



Bookmark and Share


  arcoiris VIP
Återigen: Wooooow! ????????????
2017-09-07

  arcoiris VIP
"i jordelivets laglösa strid"
Så vackert!!!
2015-01-04

    ADI Nehlin
vackert och berörande
2015-01-02

  Fredric
oerhört vackert skrivet!
2014-11-15

    ej medlem längre
Gläntor har något speciellt.. som får fram bra med din poesi
2014-11-15

    Git A Rose
vackert
2014-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Ex¤animo
Ex¤animo