Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eleonora du är blicken jag aldrig möter.


eleonora du är en vinternatt
ångan mot mina läppar
en dröm om varma händer
i en stad med människor utan puls

eleonora du är blicken jag aldrig möter
du är den jag hastar förbi
avgrundsdjupet
i ett liv som är på allvar

eleonora du är längtan
en önskan om värme i en istid där rädslan tar över
du är det som finns och glimmar
en stjärnhimmel utan svindel

du är den jag aldrig ser men som finns där bakom
om jag väljer att lyfta blicken
om jag väljer att stanna
om jag väljer att svälja allt det jag trodde jag visste

eleonora
du är jag oss vi

blodomloppet
som håller oss vid liv






Fri vers av Tove Meyer VIP
Läst 415 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2014-12-17 23:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fin och vacker:)
2015-07-29

  Änglaögon
Så fint skrivet.
2015-01-20

  Lena Renman
Så vackert och nära. tack
2014-12-30

  axveronika
vackra motsatsförhållanden
2014-12-20

    Oak VIP
Lesbisk kärlek at it's best
2014-12-20

  Delilah Juno VIP
Suggestivt. Nog undrar man över eleonora alltid.
2014-12-20

  Aisha VIP
väldigt vacker, med en rytm och en puls som jag gillar mycket...
och med en fråga som inte vill släppa på slutet...
riktigt bra!
2014-12-18

  Silverstripe
Med ett så skönt driv och fin tempoväxling i texten. Och du målar upp motsatser i något som ändå är förenat. Fina bilder och liknelser. En text att bokmärka och komma tillbaka till.
2014-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Tove Meyer
Tove Meyer VIP