Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
© Erik Brickman 2006


Välj din själ noga

 

Välj din själ noga

för ingen annan gör det åt dig

och välj dina färger med omsorg

för de ska skina upp dina dagar

ta din pensel och doppa den djupt 

skapa dina ord med starka pigment 

gör tydliga drag med fransarna 

ockra, umbra, mörkt och ljust

det är livets linneduk du målar.




Fri vers av Arowana
Läst 774 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2006-04-10 11:32



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Holy fuck!
Den var bra,
om man ändå hade tagit till sig den tidigare i sitt liv...
2014-02-07

    Vizzly
Jag väljer alltid mina färger med omsorg
BRA SKRIVET ;]
2006-11-17

  Nära
Den här behöver jag läsa då och då.
Tack för att du skrev den!
2006-11-12

  Clara-Fina
Vackert.../ Clara-Fina
2006-10-17

  Howlit
Så sant, så sant. Välj din själ noga. Så känner jag också...vi måste verkligen lyssna inåt för att skaffa oss den livskvalitet vi önskar...och fylla dagarna med våra egna aldeles speciella färger. Vackert beskrivet.
2006-05-12

  Karin Rosberg
Vacker och färgrik!!! Fint flyt i denna.
2006-05-09

  Yvonne Vigstrand
Ja det gäller att fylla livet med rätt färger....inte så lätt alltid dock!
Mycket fint skrivet!
Kram Yvonne
2006-04-18

  Cris
Livsbejakande och vackert ja...

och med en härlig schvung av handlingskraft!!!
jag skall Måla...
2006-04-10

    Liten Karin
Åh, så vackert...Instämmer fullt och helt, vi målar vår egen bild o historia...
2006-04-10

  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
Livets linneduk - otroligt vacker alliteration. Men du låter inte bara bilden svepa förbi utan fördjupar den, gör en hel dikt av detta - få arbetar så konsekvent med bilderna de hittat!

Lagom annorlunda, lagom nytt, och mer än lagom bra.
2006-04-10

    ej medlem längre
Det här livsmanifestot skulle man vilja rama in. I guldram.
2006-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Arowana
Arowana