Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och min bror han ringde en kväll och sa.

det är alltid samma sak
när blodsband möts
orden rispar hål skapar läckor
innanför hjärtat

och min bror han ringde en kväll och sa
jag vill bara säga att jag inte ser någon mening
ifall jag får för mig något
så visste du iallafall om det

hur svarar man på sånt
man säger som bodil malmsten
gör det inte
gör det inte
ett liv får man inte tillbaka

och jag älskar dig så att det går sönder
ändå förstår vi inte varandra
ändå skapar våra ord avgrundsdjupa avstånd

du var ju nyss en pojke
ett litet barn med snorig näsa
du och mamma stod i fönstret
när jag försvann

nu är orden alltid vassa och du längtar bort fast du vet inte var
livet här
håller inte för dig

men du måste stanna
du måste stanna

ett liv är ett liv är ett liv
får man inte tillbaka




Fri vers av Tove Meyer VIP
Läst 620 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2015-03-10 20:13



Bookmark and Share


  passeragå
så sorgligt vacker och igenkännande.

2015-05-02

  Sofie Viktoria
Så mycket smärta och vånda. För båda parter. Det hugger djupt i mig när jag läser dina ord.
2015-03-13

    ej medlem längre
Ja, bön, förbön med kraft brukar skapa mening och en tjänande ande.... Vi får kämpa å när någon vill balla ur finns bara bön!
2015-03-11

  Aisha VIP
väldigt berörande...
så fint avvägda ord, där du målar en liten flis av det som var och det som är värdefullt...
tycker om!
2015-03-11

  Lena Renman
Väl satte du orden om något bland det svåraste och i allt detta, maktlösheten.
Väl ordat om svåra saker Tove

2015-03-11

  Respons VIP
Starkt berörande text om ett väldigt viktigt tema.
2015-03-11

  P-E-H
Ord som ger avtryck i själ och hjärta. Hoppas det ordnar sig.
2015-03-10

  Per Rydberg
Jag rekommenderar att du tar kontakt med S:t Lukasstiftelsen eller någon annan som arbetar med suicidalprevention. Det finns flera personer i Svenska kyrkan med en sådan utbildning och inriktning. Kom.i håg att det viktigaste är att få igång ett samtal med den man älskar för de tankar som du fått via telefonen är bara en bråkdel av vad han har tänkt. Han är väl förtrogen och det viktigadte du kan göra är att lyssna!
Mvh
Per
2015-03-10

  Per Rydberg
Texten gör mig alldeles andlös!
2015-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Tove Meyer
Tove Meyer VIP