Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dum-teka dum; gungeligung

Dina fötter kan växa ut flygrötter
Blicken stillna under halvslutna ögonlock...

Du kan lyfta ditt bröst och höja dig upp på tå och
Sjunka loj, mot Moder Jord, rund och tung...

Gunga, i din långa kjol, som kommer du framböljande
Långt nedifrån
Jordens innandöme
Med öppna handflator, doftande
Med klirrande silvermynt runt din höft
Gunga den kropp som du bär!

Du är i din form fylld med ljus och grön vind, ros och jasmin
Och fastän du nyligen var så tung, lyfter ditt huvud upp som en ballong!
Gungeli-gung - tingelitang - Dum tek ka dum - tek ka dumdum




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-03-15 16:42



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Magdans i ord, det var verkligen inte dumt. Kryddstarkt och doftrikt.
2015-03-16

  Lars Hedlin
Gillar denna mycket :)
2015-03-16

  lila fjäderblomman VIP
Dansens väsen i ord beskriven-lyfter! Vill dansa!
2015-03-16

  Pål Christensson
Vilken härligt musikalisk dikt! Dansen ligger i ordens ljud. Gillar!
2015-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP