Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I detta ögonblick

Inte ett moln fläckade himlen
Solen brände
Och många föll ifrån

Vi som överlevt torkan
Fick på huden
Långa kalla regn

Många löstes ut
Regnet dröp
I mörkrets sköte

Vi som överlevde också detta
Är havande med tvillingar;
Hoppet och Sorgen

Både Hopp och Sorg
Håller mig kvar
I detta ögonblick




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-03-31 17:24



Bookmark and Share


  Anne G
G Ekelöf myntade uttrycket "poesi i sak". Det är denna dikt exempel på tycker jag.
2015-04-03

  ULJO
Berörande förmedlat
2015-04-01

    Dan Myrbeck
Bra kontrast - hopp/sorg
2015-04-01

  Rise Little One
"Är havande med tvillingar;
Hoppet och Sorgen"
Annorlunda sätt att uttrycka sig om livets två sidor

2015-04-01

  Lars Hedlin
Nuets stilla känsla
2015-04-01

  Respons VIP
Starka bilder!
2015-04-01

  Elsa Rohlén
"Både Hopp och Sorg
Håller mig kvar
I detta ögonblick"

Jag älskar den formuleringen.
2015-04-01

    Lena Söderkvist VIP
Känns som en skapelseberättelse, gissar att många kommer att tolka din spännande dikt på sitt eget sätt.
2015-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP