Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
© Erik Brickman 2015


Vi lever



Vi lever mitt i det vackraste

av meningsfullt meningslöst

där liv varje dag sprids för vinden

i ursinnets och kortsinnets orkan. 

Där vi går till vad som borde vara

varje dags lagande, återuppbyggande

av vår värld, men profiternas profeter

har oss i ett slöeggat hjärngrepp. 


Ingen har längre ork att fråga

om sundheten i det petnoga

när detaljerna är allt som tillbes

och den stora övergripande idén

med livet och maningen till meningen

ses som löjligt och skrämmande. 


Det är ännu inte för sent

med sinnlighetens synligheter

och att mötas superlativt

utan supandet eller krypandet. 


Och världen ber oss att verkligen se den

men blindheten är numera ett mål.




Fri vers av Arowana
Läst 313 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-04-04 14:07



Bookmark and Share


  L.byström
En sorglig sanning som du fångat galant!
2015-06-06

  L.byström
Intressant, tolkning av vår värld.

2015-04-23

  Larz Gustafsson VIP
"We're alive...Take a deep breath!" (Jennifer Brown).
Eller, som vår första LP hette: "Vi lever!"

Just detta behöver man ibland besinna, det stora i att finnas till.
2015-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Arowana
Arowana