Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tallrik


Den dära furan som djupt sig lutar

tycks konversera med annan tall

Den ser åt sidan när ut jag kutar

på skön balkong i min overall

 

Av många tallar bli härlig glänta

där barn ses leka och rasa så

att skalden åter blir som en jänta

och gnolar glatt i sin glädjevrå

 

Ty gården äger en sällsam sälta

när våren prålar som i en dröm

då glöms att foten ibland får hälta

när hälen stundom är ganska öm

 

Då ses det sköna i närnaturen

men ej det papper som någon slängt

då kan man rymma en stund från buren

som själv man gjutit och dörren stängt

 

Då kan man surra ett tag i solen

och lyss till ärlor och trast och gök

då kan man snurra i ungdomskjolen

och glömma städning och annat stök

 

Ty vårmön skänker en smula vila

från vardagslunken i litet bo

och skalden slutar att liksom ila

och finner lugnet och själens ro

 




Bunden vers (Rim) av Caprice! VIP
Läst 433 gånger och applåderad av 13 personer
Utvald text
Publicerad 2015-05-11 02:12



Bookmark and Share


    Erika H
Superbt skaldat.
Du skänker glädje och värme åt läsaren. Det liksom pirrar till när jag tänker på den där snurriga kjolen och yran och njutningen av fri rörelse och fri känsla.
Jag blir så glad av din text och dina underbara rim. Tack för den läsningen.
2016-02-25

  Måna N. Berger
Grattis till utvald dikt och guldstjärna!
2016-02-25

  Nanna X
behagfulla vår-rim!
2015-05-11

  ULJO
Väl fångat med snistiga rim
2015-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP