Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattens rytmiska slingrande

I natten tonar
en vassflöjt
en handfull tårar
ett rytmiskt slingrande

ett annat liv
en annan dans
Nilens silvriga vatten
och den bördiga jorden

När landsflykten var över
och det som förut varit
mitt allt
var förlorat

spände
ny hud över min kropp

Gudinnan bar fram
Livmodern
i rött

Jag vågade en annan
våra nakna lemmar
händer

Fruktsam
bär jag
min nya tillvaro!






Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-06-04 01:29



Bookmark and Share


  kerstin skriver VIP
så oerhört läkande dikt, jag trycker den till mitt bröst
2015-06-06

  lila fjäderblomman VIP
Djupa känslor i djuppgående förändringar i livet-starkt!
2015-06-05

  Rise Little One
Det finns olika personligheter i en och samma människa!
2015-06-04

  Anya VIP
Om att byta själsdräkt. så tänker jag när jag läser. Tycker mycket om strofen:
spände
ny hud över min kropp
Så talande!!!
2015-06-04

  Marita Ohlquist VIP
Bra text om förändringar livet!

"Mitt allt var förlorat"

"Fruktsam bär jag min nya tillvaro!"

Text till tröst för andra.
2015-06-04

  Lars Hedlin
Magiskt vackert! Tycker om! :)
2015-06-04

  Hanna Mari Wallin
ett annat liv
en annan dans
Nilens silvriga vatten
och den bördiga jorden

vilket djup och känsla du förmedlar i denna dikt

tycker om!
2015-06-04

  Johan Strömstedt
Att vandra i sitt inre, se tillbaka, nutid och framtid. En text som ger hopp.
Känner åter doften av kryddor när jag begrundar din text. Fint
2015-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP