Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Själens alkemist

Ypperliga människa
själens alkemist

I din naiva realismen
Förskonar du inkvations bålen

Men inkvisito\'risken närmar sig
Hand i hand ska den fortiga sanningen
stoltsera tillsammans med din förbisedd altruismen

Då kan inte du tysta ned kritiken
Är du medveten om de förödande verkningar?

Överge din naiv uppfattningen
Ta Moralens värde i beaktande

Ypperliga människa
själens alkemist

Låt förnuftet hjälpa dig

Forma din alkemisk process

Se hur själens guldklimpar glänsar

Ypperliga människa
själens alkemist

Alstra kärlek

Visa förståelse

öppna ditt sinne

Egyptens hieroglyfer
Väntar på sin översättaren
Utforska den lilla världen vi lever i
Mikrokosmos är bara en avbild av makrokosmos...









Fri vers av Night Soul Woman
Läst 591 gånger
Publicerad 2006-04-17 16:56



Bookmark and Share


  Rune Thorsell
Hej Night Soul Woman!

Ja denna dikt var en svindlande resa. Ett myller av bilder. Redan titeln föder funderingar. "Själens alkemist" - han som endast tillhandahåller kattguld men aldrig äkta vara. Så blev min första tanke då jag såg rubriken.

Vidare tänker man på inkvisitionen. Från bålet klarade sig "alkemisterna" - de som hade intellektets guld (Miguel Serveto, Giordano Bruno m.fl) blev brända.

Ett pikant inslag i dikten är Ditt rikliga bruk av alienismer ("din naiva realismen", "din naiv uppfattningen" etc). Ett originallt grepp - jag har aldrig tidigare träffat på det.

Skall bli intressant att följa Ditt skrivande framöver. Kram! Rune.
2006-04-29

  josefina
Oj oj, vilken dikt - jag ar imponerad!!!
2006-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman