Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blå skarabe´

På natten tränger månen äntligen genom
Naturens sköte

Genom det öppna
går jag in

Månen har tänt
i köket

Mörkret ute
ger en spegeleffekt åt fönstren

- den blå skarabén
på klockan över spisen
målade min dotter
i ett beduinläger

Detta är inte en beduinhydda
Men stjärnorna lyser även oss, som bor i Norden
Stjärnnatten seglar oss över verkligheten

Stjärnornas drömmar vaggar mig till ro
och i myternas vidsträckta riken
möter gryningsljuset
sagans gyllene ros
som doftar
i förvissning
om gränslös skönhet på jorden!





Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 342 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-07-05 14:04



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Så fint :)
2015-07-06

  Anya VIP
Magi över dina ord. Tycker mycket om bilden av skarabén som dottern målade. En så stark bild. Knyter ihop olika världar.
2015-07-06

  Respons VIP
Du målar upp en sagolik månskensvärld med dina vackra ord!
2015-07-06

  Marita Ohlquist VIP
Lysande, som en stjärnhimmel!
2015-07-05

  lila fjäderblomman VIP
Oerhört vackert!
2015-07-05

    ej medlem längre
Du målar upp en trolsk stämning som tar läsaren till en annan plats och dimension.
2015-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP