Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Anyas dikt "streck" gav mig inspiration!


Väckt av en dikt; "streck" -

Jag läste nyligen "streck"
Anyas dikt -
Dikten väckte mig
till undran
om jag kan gå och dra ett streck
över allt som inte är viktigt
- genast
drog jag det bredaste, svartaste streck
över minnenas tyranni!

Jag vill vara Dam i mitt eget hus - nu!
Jag vill vara min egen regissör!
Jag strök
över allt som inte kändes rätt!

Skuld och Skam
försvann
Jante och Janta
är nu
nästan inte till att se!

Åh, föreställ dig bara!
Det är så skönt utan gnälliga förmaningar!
Tänk bara att slippa ett gytter av ängsliga bilder
och tänk på allt du kan
när du inte behöver få upp mer än nog av allt du inte kan,
men borde kunna!

Lättja och slarv
strök jag inte över -
Slarv hindrar att jag fastnar i pedanteri
Lättja är skapandets moder...

Min tro på magi, får bli kvar
dess stjärnljus hjälper mig hitta lyckan
i min inre trädgård...
och så finns det ett tredje som jag låter bli
något som jag lärde mig som liten
av min mamma
något som visar mig vägen till fridens välsignade riken;
- när jag lagt mig för natten
brukar det ske
jag knäpper ihop mina händer
och böjer ned mitt huvud
- blunda nu
andas djupt
berätta och överlämna
önska och tacka!










Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 383 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-07-12 15:41



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Just så livfull och stark!
2015-07-14

  Chawa VIP
Inspiration är underbart! Ibland är vi varandras lärare. Att dra streck över det som inte är viktigt, det som tynger, är för mig detsamma som att göra ogjort - förlåta. Befriande!

"Slarv hindrar att jag fastnar i pedanteri
Lättja är skapandets moder..." - skönt att det fick vara kvar!


2015-07-14

  lila fjäderblomman VIP
Livsbejakande! Jag riktigt ser hur du springer runt streckar över med en tjock svart penna. Härligt!
2015-07-14

    Dan Myrbeck
Bra skrivet
och inspirerat!
2015-07-13

  Marita Ohlquist VIP
Underbar, lärorik text om att dra streck över allt som känns negativt.
Bara behålla det positiva.
Skall ha det i mitt minne.
2015-07-13

  aol
En ärlig rak text från hjärtat som grep tag i en och det sista stycket som jag tror själv,
2015-07-12

  Rise Little One
Vem som inte är lat och slarvig ibland ;)
2015-07-12

  Anya VIP
Vilken fin...som en supporter till sig själv. Kul att kunna vara till hjälp i skrivandet. Det vill jag verkligen inte dra ett streck över.
2015-07-12

    ej medlem längre
En fin text som talar om självrespekt och vikten av att stryka streck över oväsentligheter.
2015-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP