Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Somrigt


Från bruset som kommer från motorvägen
när jag lojt drömska minnen från havet
Min saltstänkta mage mot din våta rygg
Vågors böljegång
Bakom slutna ögonlock
Solvärme i mina näsborrar

Jag har bryggt te från örter, blommor och bär
blad från ros och ringblomma flyter kring
Från min vita mugg med tryck på lilla My med rött paraply
slurpar jag njutningsfullt ljudligt

Ett väldoftande, vitblommande träd
som det är menat att bli frukt av citron på
skjuter mitt medvetande in på ett torg i Tunis...
Bland stånd med citroner och apelsin
med din arm om min midja, jag vandrar
tills jag kallas tillbaks och
tar ett hopp upp
stryker hårt och snabbt med handen längs ett ben
en rad av myror klättrar upp på vad och lår - usch, väck, bort!

Ser med nyväckta ögon på vinbärsbusken
Försiktig barfotagång i gräset - dit
livet sölar
mellan mina händer
och jag väljer de mognaste svartaste bären
och slänger en näve rakt in i munnen!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 320 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-07-30 21:07



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Verkligen en fin somrig dikt/ kram
2015-08-05

  Rise Little One
Härliga stunder i sommar <3
2015-08-01

  Anya VIP
Härligt om både fram och baksidor av sommaren. En tripp till Tunis blev det också. Fint!
2015-07-31

    Dan Myrbeck
Fina minnen. Bra att du gillar
Myrbeck bättre än myror!
2015-07-31

  Lars Hedlin
JA mycket bra :)
2015-07-31

  Marita Ohlquist VIP
Levande och detaljrikt.
Ser bilder för min inre syn.
2015-07-31

    ej medlem längre
Njuter sommaren i dina ord. Smak, dofter och känslor slår emot mig som en mild bris.
2015-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP