Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

törstad ( tro inte på allt du tror )







ingenting annat är jag än rädd. skräckslagen,
ingenting annat är jag än trött.


ingen gud når mitt sovrum om natten, ingen fader
som kan lugna och ingen som kan säga
att imorgon, blir ingenting som igår.

ingenting annat är jag än jagad av lejon. strupe
mot tand, och solen vägrar ännu

att obarmhärtigt gå upp över mitt sovrum.


trosor kring mager höft, hår över axel
och ett tränat leende i en prickig spegel.
ögonfrans, lång,

sveper över ett dödsdömt kök och jag ropar på gud.
att komma, att somna, att säga att imorgon

, blir ingenting som igår.

och jag vet att han hör,
att krig inte upptar hela hans tanke och att han vill pröva
min styrka och mitt mod.
nakna fötter över matta i plast

och jag vill

att imorgon inte blir som igår.














Fri vers av lyckeli
Läst 757 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2015-08-29 17:55



Bookmark and Share


  bluesatin
Starkt och klockren sluttouch. Berörande. Tack. Fortsätt så.
2015-09-17

  Lars Hedlin
Starkt i beröring..kram
2015-09-01

  Yrre VIP
Berör!

2015-08-30

    J. Herward
Gripande och texten slukar mitt förstånd.


2015-08-30

  Hanna Mari Wallin
som att läsa en bok, man vil veta fortsättningen

starka ord om mod och insikt!
2015-08-30

    ej medlem längre
Det är så att ingen är den som är som den är för ingen kan se sig i det som är livets pussel som är där allting ligger i tvär som det heter och den som blir det som är det är den som alltid får företräde till det som är en öppen kanal till allt som är det stängda samvetet. Så väl sagt av min och din
2015-08-30

  Annie b'larsson VIP
Excempellöst bra, som så mycket du skriver.
2015-08-29

  Onomatoprofet VIP
Gud når till ALLA som har ett hjärta. Han har däremot problem att nå till de med dålig cirkulation och som tror att de vet vilka Han når till och inte.
2015-08-29

  Silverstripe
Starkt skrivet! Med ett allvar om uthållighet och kamp.
2015-08-29

  lyckeli
Och Larz, du når inte mig.
2015-08-29

  Larz Gustafsson VIP
Gud når inte den som inte vill bli nådd.
2015-08-29

    ej medlem längre
stor,jag förväntar mig inget annat än din förväntan.Min egen förväntan vill inget annat än att i morgon fyller mig med häpnad och en storvinst hos Svenska spel.........
2015-08-29
  > Nästa text
< Föregående

lyckeli
lyckeli