Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tänk! Om det mänskliga värdet kunde uppskattas!



Utanförskap, den känsla att man inte tillhör någonstans.
Gemenskap, den underbara känslan som vi kan skapa.

Tänk! Om det mänskliga värdet kunde uppskattas!
Vart skulle det gränsvärde ligga och finns det ett medelvärde?

Människan är en ypperlig varelse,
man kan inte bestämma med en mät instrument vem som är mest värdefull.

En grundförutsättning är att man har som utgångspunkt
att vi är alla lika!

Hur? kan man fråga sig,

Känslor och nästan lika upplevelser är våra gemensamma nämnare.
Vi är alla förtrogna med vad kärlek innebär, hur rädsla och smärta känns, hur hat kan förgöra en och tusentals känslor som förbinder mänsklighet.

Där resultatet skiljer sig åt är när man adderar de andra faktorer i denna equation. Som är till exempel intelligens,status quo och den fria vilja osv. Men den mänskliga faktorn som främst borde räknas med, är den gemmensamma nämnaren.

Är du väl medveten om ditt värde?




Fri vers av Night Soul Woman
Läst 607 gånger
Publicerad 2006-04-21 14:03



Bookmark and Share


  DanSan
.

Utanförskap, Gemenskap, det mänskliga värdet

gränsvärde medelvärde, Känslor, kärlek ,

rädsla smärta och hat . . .

intelligens,status quo och den fria vilja

Jo jag är mycket väl medveten om mitt värde!

Liksom värdet av alla andra mäniskors . . .

Funnes vi ej alla så skulle ovanstående nämnare

vara som sand i Sahara blott!!!

Mycket bra funderat, tänkt och skrivit!!!


.
2006-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman