Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ordförklaring : Symfonisk dikt:Symfoniskt verk med programmatisk innehåll. Oftast ensatsig orkesterkomposition. Absolut gehör:Förmågan att med enbart örats hjälp identifiera toners faktiska höjdläge, beledsaga:ackompanjera,följa


Signaturmelodi eller Symfonisk dikt?



Signaturmelodi eller Symfonisk dikt?
Vad skall ditt liv bli?

Förunderliga människa,
ger mig ditt skratt

- Förunderliga människa
livets kompositör...

- Låt mig få höra din hjärnas melodi.
låt din mun forma ljud . . .

Som en sann konstnär
måla med ord vad du känner

Tillåt andras melodi beledsaga din
Hör med absolut gehör
. . . livets vackra symfoni.

Förlora inte dig själv i vild hänförelse!
Kom ihåg, du har inte nått ditt
färdmål än . . .

Dina handlingar ska bevisa
vem DU verkligen är . . .

Skriv livets historia,
skriv om dig!

I din kamp för ett bättre framtid
låt inte skuggorna
falna livets eld i dig . . .

. . . . . . . . . . . .

Kämpa inte ihjäl en skugga
döda den med ljus!

Men när din tid väl kommer
och livets eld blir en tynande låga.

Då skall du återfärdas
i livets beggynelse,
Och världsgåtan . . .

- skall uppenbaras för dig!!

Då skall din eld slockna.
Men i samma stund . . .

- En ny eld skall tändas!






Fri vers av Night Soul Woman
Läst 583 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-04-23 13:32



Bookmark and Share


  DanSan
.

Helt underbart diktat och ordat . . .

smekande rader som på en öppen ocean

av ljud och tankar ja som en symfoni . . .

rakt genom livet som är skapat för oss

som åter vågar tro att det finns en framtid . . .


.
2006-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman