Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en väninna drömde om skuggan av en fjäril - vilket inspirerade mig till denna dikt


Skuggan av en fjäril

O, skugga
bleka flämtning
i gråvitt

du kom av
en fjärils gyllengula
segel

och jag som gick förbi
med sömngångarblick
såg

du fastnade
i fallet
över doften
av en grodd

vilken stod upp
som en, av många, trotsiga strandgräs
retsamt vajande av och an
i sakta flyende sommar

vinden sköljer oss
i höst, med toner
från en vassflöjt;
allt som finns rör sig
och förändras...







Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 564 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2015-11-07 18:26



Bookmark and Share


  Jimmy B Bergquist
Vacker ton
2015-11-29

  lila fjäderblomman VIP
Mycket mycket vackert!
2015-11-17

  ULJO
Mycket fint tecknat
2015-11-10

  Hanna Mari Wallin
poesi fylld med innerliga metaforer.
tycker om!
2015-11-09

    Dan Myrbeck
Fint skildrat!
2015-11-09

    ej medlem längre
Fint.
"du fastnade
i fallet
över doften
av en grodd"

2015-11-09

  Lars Hedlin
Oerhört fint framfört....
2015-11-09

  Marita Ohlquist VIP
En skugga av en fjärils gyllengula segel i en sakta flyende sommar.

Allt som finns rör sig och förändras.

Bra skaldat.
2015-11-08

    MichaellQ
Dina ord är som utskurna ur en ros..
2015-11-08

  Respons VIP
Vilken vacker dikt!
2015-11-07

    Elisabeth Nilsson VIP
Vemodiga fjärilsvingar skuggar dröm och verklighet i sommarens sista tid. Fint diktat!
2015-11-07

  kerstin skriver VIP
vassflöjtar och bleka flämtningar - den ropar till mitt norrbottensvemod. bra!
2015-11-07

  Marianne Räf
"allt som finns rör sig
och förändras..."

Fint !
2015-11-07

    ej medlem längre
Som en vind av livskraft, drömmar och förhoppningar svävar den vackraste av fjärilar.
2015-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP