Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text + Bild = Copyright Spanaren


En uppsättning bokstäver

 

 

Skriv- och läshungrig person tar vad han eller hon får tag i

Texten behagar i varje bokstavs första svåra födslovärkar

 

Studerar svaga krökar och stora svängars eleganta skrift

Fingret följer skrivtecknet från avresandet till sista punkt

 

Pappret är av högsta kvalité och känns som pergament

Lyriska dofter möter näsa av generationers ålderdomar

 

Kunskapen är förträffligt lik vetskapen av vetandet idag

Nya ord och nya samhällen och massor av ny teknologi

 

Fast i grund och botten sämjas människa kring orden

Önskvärt är enighet i satsernas skiftande ordalydelser

 

Oavsett om det är pergamentrullar eller datapapper

Snirklande eller konkreta nedtyngda ord i hård fetstil

 

Slukas texter med iver för att nå till slutpunktens slut

Når målet av djupa suckar i sann lycka från ordnörden

 

9 november 2015

 




Fri vers av Ljusletaren
Läst 302 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-11-09 12:42



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Gillar, mycket bra bokstäver!
2015-11-12

  ResenärGenomLivet VIP
Ordnördar är vi allihopa...tack och lov för bokstäver och ord...härligt...
2015-11-11

  Evelyn Falk Möller VIP
Dessa underbara små krumelurer som vi kallar bokstäver och den magi vi skapar när de sätts ihop på olika sätt.....

Tillsammans med vår fantasi och kreativitet, den mest fantastiska gåva vi fått.
2015-11-10

  Bo Himmelsbåge
Fin hyllning till skrivarkonstens
o skapandets ära...!
Vi är ju här för att se
skapa o lära...
2015-11-09

  Maria Sundelin VIP
Bra beskrivet om hur det kan gå till att skriva en dikt
Kramar
2015-11-09

    ej medlem längre
Ordnördens hyllning!
2015-11-09

  Ingrid Trolle
Så sant!
2015-11-09

  soligajag_1 VIP
Det är sanningen om att kunna läsa och göra något fint av det i ord, skriva något som kan ge en människa ett speciellt ögonblick.

Dagens teknologi är obegripbar för den 'vanliga individen'.
Ordnöden vill lära sig mer och mer , slukar allt han/ hon förmår. Suckar och stönar när han finner något extra vagant.

Så läste jag denna text.
2015-11-09

  Kjell Åhsberg
En fin hyllning till ordet och skrivkonsten. Visst är det härligt att några krumelurer på ett papper kan få oss att le, gråta, känna medlidande och åka med på en nervkittlande resa. Skrivkonsten är vår viktigaste uppfinning, alla kategorier.
2015-11-09

  Lärling
Suveränt! :-)

2015-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren