Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nakna timmar, då

De nakna timmar, då
räkningen görs upp
slår
jordens tunga hjärta
slår
med avslitna rötter
för alla de små
barnen
i bruset av trafiken
och i orden
i en tunnel
känner de sina ärr och brister
och saknaden
av mor

några blir hatiska och våldsamma
andra börjar hallucinera

o, horisonter
och
himmelsvide!

under klocktid går barnen runt
de stirrar på hård mark
och söker efter främlingars fickor och väskor

men när månen vaknar och varuhusen släcker ned
och alla portar stängs
fram träder jorden åter med sina stora, mörka skogar

de skygga, vilda djuren
kanske inte längre existerar
men de som finns kan aldrig glömma
sina långa, djupa rötter.




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 831 gånger och applåderad av 25 personer
Utvald text
Publicerad 2015-11-12 01:26



Bookmark and Share


  aol
Underbar text med djup och känsla av en fin diktarhand
2015-11-21

  Hanna Mari Wallin
denna text är fylld med värme och kärlek för våra allas älskade barn som vi alla gemensamt bör och skall ansvara för.


2015-11-20

    Marica Dahl
Fin och empatisk text. Barnen är vår framtid och borde värnas om bättre!
2015-11-20

    Dan Myrbeck
Grattis till *!
2015-11-20

  Hanna Mari Wallin
text som ej lämnar ens hjärta och själ oberörd.
2015-11-18

  lila fjäderblomman VIP
Stark och berörande text!
2015-11-17

  ULJO
Kanonbra text att ta till sig
2015-11-13

    Dan Myrbeck
Berörandetänkvärt, bra
2015-11-12

  Linda CH VIP
Empatiskt och väldigt starkt!
2015-11-12

  Anya VIP
Ser barn som lever på gatan framför mig. En text som griper tag. Och de finns i Sverige också...så tänker jag.
2015-11-12

    ej medlem längre
Ja, det handlar om barnen, framför allt.
2015-11-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Tänkvärd och viktig text, för barnens skull. De som ingenting har och är utsatta på olika sätt världen över.
2015-11-12

    ej medlem längre
Du ger röst åt dom som inte orkar eller kan skrika högt nog.
En viktig och tung text att ta till sig, beröras av och kanske tänka efter vad var och en av oss kan göra...
2015-11-12

  Ljusletaren
Alla dessa barn som bor i tunnlar och dylikt. Finns även i Sverige har jag hört. De kan säkert aldrig glömma sina djupa rötter. Berörd/kram
2015-11-12

  Lars Hedlin
En mycket bra text
2015-11-12

  Marita Ohlquist VIP
Stark bild du målar med dina ord!
Får mig att tänka på alla gatubarn jag sett under mina resor.
2015-11-12

  Respons VIP
Jag gillar den här dikten. En stark förståelse och empati med de utsatta barnen.
2015-11-12

  Marianne Räf
En inspirerande text,
såhär i natten ! ;D)
Mycket smått å gott !
2015-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP