Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi flodhästar

Vi flodhästar, vi fruktar intet.
Vi ser inte fjärran.
Vi är burna av floden!

Folk må tycka att vi är fula, lata och otympliga.
Men vi älskar att dansa på tå vid vårt vattenhål!

Vi har små klot till ögon, att plira ut över vattnet med
och morgonen vid ett vattenbryn
bjuder oss strålande sol och hög blå luft, frisk och god!
Det är omväxlande att vara en flodhäst.
Vittrar vi hot, stämmer vi upp med ett vrål
och snart nog blir det lugnt!

Jag älskar när vi rullar oss i lera,
betar gräs,
kelar och gruffas,
tryne mot tryne!

Jag nöffar för vår bubbla av kärlek
i evighet!






Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 429 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2016-01-12 23:46



Bookmark and Share


  ULJO
Underbar text
2016-01-15

  Lars Hedlin
Härligt framfört! Gillas mycket :)
2016-01-14

  aol
Nu vill jag oxå vara flodhäst, jättebra inkännande skaldat hur man har det som en sådan , hahahaha,
2016-01-13

    Dan Myrbeck
Flodhästar är hippa!
2016-01-13

  Rise Little One
Haha, vilket underbart liv!
2016-01-13

  Anya VIP
Tänker på boken Småflodhästarnas äventyr av Lena Landström. En mycket populär bok och min son gillade den när han var liten. Din text och flodhästarnas lycka smittar av sig. Jag är nog också en flodhäst...fast en lite svartare.
2016-01-13

  Chawa VIP
Åh tänk så underbart! Så skulle vi leva - varje dag - dansa på tå! Tack för en skojig text med varmt nära kärleksbud uti...!
2016-01-13

    ej medlem längre
Älskar den här flodhästen...och din varma roliga text!
2016-01-13

  Marita Ohlquist VIP
Helt underbart skaldat!
Dansar på tå vid vårt vattenhål, kelar och gruffas tryne mot tryne, i vår bubbla av kärlek i evighet.
Bättre kan det inte bli.
2016-01-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Vem vill inte leva flodhästliv, som du med humor och värme beskriver!
2016-01-13

  Respons VIP
Livet som flodhäst skulle kännas som ett behagligt alternativ. Du klär tankarna skönt i ord!
2016-01-13

  kerstin skriver VIP
kela och gruffa och framförallt dansa på tå - ja ja <3
2016-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP