Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Natt

Skymning
skymning över Sverige
skymning över Luleå
skymning över Porsön
skymning över mitt liv

Ensam
ensam sitter jag och ser ut genom fönstret
ut på skymningen

Solen sjunker sakta
försvinner bakom träden
dess sista strålar klammar sig ännu fast
kämpar förtvivlat mot en övermäktig fiende

På gården nedanför leker barn
vuxna barn
leker sina lekar
spelar sina spel

Snart ropar mamma
ropar in dem
in, in i ljuset
in, in i värmen
in, in i tryggheten
Kvar blir endast manen
manen på bänken
Ensam, övergiven
som jag

Mörkret smyger sig snabbt på
gatlyktor tänds
och
människoliv släcks

Snart skall jag krypa ned
ned under täcket
ned i min säng
för att senare vakna till ännu en dag

Natt
natt i Sverige
natt i Luleå
natt på Porsön
natt i mitt liv




Fri vers av Pojken i Svart
Läst 466 gånger
Publicerad 2004-09-15 18:05



Bookmark and Share


  Zam
gatlampor tänds o vi släcks. Japp, så ligger det till.
2004-09-17

    Göte Holmlund
äkta norrländskt hårdvemod...inget gulligullmörker
2004-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Pojken i Svart
Pojken i Svart