Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hyllning till min existens


LEVANDE NU

nu i detta nu är nu

bara så nukänsligt

ögonblick

en gåva given

av den flyende sekunden

allt nukänsligt

var just innan

detta nu redan ett då

...

tålamod tålamod

prövade mig

ömsom bultande bankande slag

men ur detta föddes mitt

JAG

...

jag hyllar mig själv ikväll

min trädgård står i blom

...

kärlek kärlek leker

hjärtats sårskorpor pillar bort

för så gör ju alla

pillar kråkor, rugor, skorpor

ovidkommanden som gör helheten

jag är ett barn på sommarlov

lyckliga lyckliga jag

...

det hoppar omkring med mig

det bubblar och spritter

det regnar glitter

jag hör fågelkvitter

tittar i kors när det blåser bakom knuten

så resten av mitt liv ska jag skela mig igenom

...

för att leva nu det vet du

det är att sköljas med genom

vad som skölja vill dig ut

nu i nuet sitter jag skrivandes

ensam hemma utan ljud

dörren öppnas just

och tonårsdottern släntrar in

livet nu är tre tjejer som fnittrar

...

hyllar mig ikväll och sätter

en krans av lycka i mitt hår

som jag skall längta, hoppas, önska

vilja och drömma hela nuet ut

in i nästa sekund

sen ska jag sova en blund

...




Fri vers av Solstrale VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-03-11 20:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP