Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I detta nu


Idag

stunden före efter

idag

det slog ned

en tanke

den röt åt mig

men var mild mot dig

kroppen protesterar

värksamheter

idag

värktabletter?

värktabletter värker

solen och isen

har flyttat ihop

på min balkong

aldrig förr om våren

har krukjorden varit så hård

idag

ska mata änder

träffa barnbarn

promenera andas vår

men värker det mer

kommer jag att göra slut

kommer att skriva 

och säga upp abonnemanget

ibland susar det, skriker, bränner

skär, som tandvärk i skelettet

att blunda, låtsas som om det

inte existerar

skulle jag menar ni

då skulle jag förneka mig

du som alltid har svar på allt

detta var oförutsägbart

men ändå

idag

värksamheten

ska jag lägga ned

varsla alla celler

och ombilda kartellen

jaget skall omdanas

nyanställda celler

skall få lägre löner

för den här värksamheten

drar ned mig i konkurs

nu skall här verkligen

idag

värkställas




Övriga genrer (Satir) av Solstrale VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-03-17 09:02



Bookmark and Share


  Eric R Strom
Andas vår med änder även om det värker.
2016-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP