Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alla vet att den ska komma. Men ingen riktigt tror att den ska


När våren väntas ger de hoppet upp - här en visa till tröst

de strävar mot vårlycka

vädrets makter de tycka

i blomstrens skönhet ska smycka

fortare fram skall vårvädret trycka

tålamodet hoppet kan du ta till krycka

 

så många andetag som suckar

när de för regnets droppar duckar

sommarvågor de vill höra som kluckar

öppna hemligheten genom en lucka

hela jorden vill de rucka

om ingen vår då beredda bli nucka

 

refräng:

så ta ditt paraply min vän

lyckan kommer snart igen

det finns ett hopp en tro för den

som har tålamodet som sin vän

 

inget är så förnedrande

aldrig så som förberedande

som när det blir vilseledande

tidningarnas väderprognoser förledande

trösta istället varann med kram och kelande

 

rädslan det aldrig blir vår i år

på kinden syns en tår

aldrig bonden åkern sår

aldrig varma regnet slår

aldrig plocka blommor de får

 

 refräng: 

 

dessa melankoliska tankar om

att vår och sommar aldrig kom

de skapar i sig paniken som

liksom river sliter som en tromb

hela existensen gapar tom

 

lugn du som misströstar här

blommor frukter också bär

kommer åter finnas där

men nog så missmodigt är

när förväntan dig sönder skär

 

varje år är våren trög i start

vädret är sällan sol och klart

men du vill det ska gå med fart

att du misströstar är uppenbart

men du... våren kommer självklart!

 

refräng:

 

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Solstrale VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-03-31 09:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ett brett leende här för denna visa i dur

Underbart
2016-03-31

  Solstrale VIP
Tack fina ord! En dag kommer sången sjungas in, läggas ut här tillsammans med andra...
2016-03-31

  DominiQueen
Jättefin, skulle vilja höra denna vackra hoppingivande text sjungas :-)
2016-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP