Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Svårighetsgraden för denna gåta måste utredas


KRYPTISKT

jagad runt i cirkel

det blir så när

man blir jagad

man går i cirklar

 

snirklar runt mig själv

det blir så av självförtryck

när trycket når högtryck

blir man som förryckt

 

det cirkulerar runt mig

andras dumhet och idioti

att de inte kan låta bli

skickar mig i omloppsbana

 

allt går bara runt runt

det finns sällan raka vägar

men jag vägrar och kör på

rakt fram... det skall gå

 

barnen börjar surra

snurra runt runt problemet

vet inte vad de skall göra med det

det ältas, prövas, snurrar runt runt

 

barnbarnen suckar yra i huvudet 

de snurrar å snurra å snurrar

faller omkull som käglor skrattar

vet inte vad allt detta betyder ännu...

 

det går bara runt runt runt

alla pratar strunt hela tiden

för att det bara går runt runt runt

för människan tycks det gilla

 

det är därför det finns

karuseller, nöjesfält, gungor

det är därför det finns

alkohol, tabletter, rondeller

 

alla dessa stora och små

männsikor gillar åka runt

i bilar, bussar och tåg

snurra runt i världen bara så

 

kryptiskt är de inte att

jaget, vi.et, det.et, mänskliga

ändrar form, från jag - vi - dem

det mänskliga gör så, snurrigt för vissa

...

i poesin det blir så med mänskliga analyser

syftande på cykliska kryptiska terminologiska

mänskliga företeelser, beteenden cykler, runt det går

runt runt runt tills det i backen slår och arket sedan når




Övriga genrer (Kåseri) av Solstrale VIP
Läst 150 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-04-02 10:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP