Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara till den som verkligen vill veta


JAG HAR HELA VÄRLDEN I MIN FAMN

jag

min mamma

hennes mamma

jag har barn

och barnbarn

vi är fem

generationer

spannet i ålder

är 98 år

...

vi lever

jag

barn

barnbarn

vi finns

nära varandra

vi ses ofta

pratar i telefonen

dagligen

...

min mamma

hennes mamma

har sitt

de pratar

inte ofta i telefon

...

jag var 36 år

när jag blev

mormor

min mamma

blev mormorsmor

när hon var 56 år

min mormor var

78 år när hon blev

mormorsmormor

...

det är många kvinnor

i släkten nu

när jag föddes

var det mest män

jag har bara bröder

alla kusiner pojkar

själv har jag tre flickor

och en pojke

...

vad detta nu har

med mitt skrivande att göra

DETTA PÅVERKAR ALLT

SOM JAG ÄR

...

för det första

har jag alla dessa

generationer med

i mitt tänk när jag skriver

jag har det med i allt

som jag skapar

ty jag lever detta

i min vardag

allorstädes närvarande

...

ni får tänka om det

vad ni vill

men ibland

talar jag för oss alla

för de små livens talan

lyfter mina barn stärker dem

att föra sin egen talan

fyller min kvot som

människa, kvinna, mor

dotter, syster, faster, vän

sådana människor

som lever nära mig

vet vad de betyder

för mig

...

JAG SÄGER BARA KÄRLEK

allt detta bygger på kärlek

...

älskar allt detta liv

som bringas till livet

genom alla dessa

livgivande själar

allt sprunget ur

KÄRLEK

...

hela denna lilla värld

vilar i min famn

när jag inte håller

mig framme, lever med

delar, bereder, skapar

liv tillsammans med alla dessa

är det nog för att det är kväller

och jag vilar i världsalltets famn

...

 

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av Solstrale VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-04-02 11:18



Bookmark and Share


  Päronsplitt
Härlig text om det viktigaste i livet, KÄRLEK. Så fint och inspirerande om människorna som står oss nära i livet och påverkar, berör och får oss att leva fullt ut på olika vis. Tänkvärd och fin text som jag tycker om.
2016-04-02

  Ninananonia VIP
Så fint att läsa dessa ord..
2016-04-02

    ej medlem längre
Låter fint med så många generationerav kvinnor släkten.Vilken glädje det måste vara att få ta del av varandras erfarenheter.
Mvh annokas






2016-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP