Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… collage i akvarell…


BARNBARNSHYLLNING

 

 

jag ser i min minnesbilderbok

som mina barn gav mig när jag

fyllde fyrtio år nu redan sex år sedan

 

mitt första barnbarn kom när jag var 36

söta lilla Emma blir tio år i sommar

mormor älskar Emma brukar jag säga

 

Emma är en fantastisk tjej medveten i allt

hon har pyssel för sig med det mesta

hon har gott om kamrater att leka med

 

lillebror Liam är ett mirakel som far omkring

3 år fyllda men han är som lite före sin tid mer

som en 5 åring i tankar och handling faktiskt

 

han surrar pratar vet så mycket jag inte visste

han delar friskt med sig så snart han lärt något nytt

men han säger slugplan istället för flygplan så kul

 

de andra småttingarna är Josephine och Stephanie 

som är min andra dotters barn och dem träffar jag

fredag varannan vecka och de sprudlar av liv dessa två

 

Josephine 9 år har konstnärligt uttryck i ord och bild

hon ritar i böcker skriver sagor till och är fyndig

vi har mycket att skratta åt mitt i livets allomfattlighet

 

hennes lillasyster Stephanie snart 4 år är ruffsig

ett litet troll som plirar glatt och är väldigt smart

men orden har inte hittat fram för nappen stoppar

 

jag hade napp tills jag var sex år så jag fick gå till

logoped liksom Stephanie och öva på R S F och L

så dansar Stephanie som en liten prinsessa ler stort

 

barnbarnen är fem och de är kärlek i oändlighet

vi delar med ömsinta gester från familjens gemyt

Emma Josephine Stephanie Sebastian och Liam 

 

de är som en bukett tulpaner var för sig älskade

 




Fri vers av Solstrale VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-04-30 09:50



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Underbar(n)t!
2016-05-02

  ULJO
UNDERBART
2016-04-30

  Fem hjärtan VIP
Livets guld är barn och barnbarn ! Underbar text!
2016-04-30

    ej medlem längre
Första och sista raden ramar in hela texten väldigt vackert!! Blir som en tavla.. En mening som jag tycker beskriver texten bra är
"vi har mycket att skratta åt mitt i livets allomfattlighet"
Välgörande läsning! Väldigt ömsint skildrat. :-)
2016-04-30

    tramp
Fint om barnbarn :-) slugplan haha jag hörde om ett annat barn som utbrast fyfan !
2016-04-30

    ej medlem längre
Livets stora rikedom!
2016-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP