Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text + Foto = Copyright Ljusletaren


Det är aldrig försent

 

 

Världen kan förändras på en enda gång. Ett besked kan omkullkasta många personer. Världen idag blev inte som världen igår. Upptäckten med att komma underfund med att ta livet för givet gör sig påmint. Det finns ingen framtid utan nu finns det bara dåtid plus att leva i nuet. Vetskapen gör ont och smärtan angriper hutlöst. Önskan om att förändra allt finns men insikten säger någonting annat.

Nuet och alltid nuet finns där. Allt detta går inte att skjuta upp. Gör därför alltid det som känns rätt för dig själv. Nutid är nutid och går att sparas. Det är någonting som vi alla måste lära oss att ta tillvara på.

Lever vi i nuet så känns livet kanske lite längre och trevligare trots vetskapen om vad som kommer att hända längre fram i tiden. Vad är tid egentligen? Få levda timmar kan också kännas som ett långt liv. Då menar jag att man tillsammans kan uppleva roliga saker, känna och skratta med livet i nuet så länge det bara går.

Fina minnen gör frid i sinnet för de som berörs av detta just nu i stunden.

 

2 maj 2016




Fri vers av Ljusletaren
Läst 472 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-05-02 11:52



Bookmark and Share


  mike irow
lägger i minnet!!!vackert!
2016-05-16

  Lindha W Gustavsson
Mitt i prick med denna din dikt - precis så borde vi alla tänka, vilket du "uppmanar" oss alla på ett klokt sätt.
2016-05-07

  rondell
Stor insikt! Bra skrivet..
2016-05-05

  Rise Little One
Kloka tankar att ta till sig...
2016-05-05

  ResenärGenomLivet VIP
Så kloka ord...mycket tänkvärt...
2016-05-04

  Chawa VIP
Tänkvärd text om att livet är ett ständigt flöde av nu...
2016-05-03

  ULJO
En text som talar sitt tydliga språk. "Lev livet idag i morgon kan det vara försent"
2016-05-03

  Maria Sundelin VIP
Ja nog är drt så
Jag är dessutom övertygad om att vi behöver våra med och motgångar för att få perspektiv på livet
Kramar
2016-05-02

  Kjell Åhsberg
Det är riktigt, ta vara på nuet och gör det bästa av situationen. Carpe Diem helt enkelt. Hur framtiden ser ut kan vi bara sia om, men nuet har vi liggande framför våra fötter.
Jag önskar att fler upptäcker detta faktum istället för att jaga pengar och saker för att använda i framtiden. Oftast jagar de i onödan.
2016-05-02

  Bibbi VIP
Hög visdom!
2016-05-02

  Solstrale VIP
En innerlig text, hyllning till varat. "Älska stunden den är din" ...
2016-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren