Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

livet tickar alltid i ögonvrån.




du tror du kan vänta ut
hällregnet
det som svämmar över dina vener
det som fyller dina lungor

men livet tickar alltid
i ögonvrån
och dagarna
blir ett med din utandning

du tror allt är
ett lugn efter stormarna
en längtan
en jakt på nästa blad

du tror att våren kommer
när vintern slutat falla
men du glömmer
att ljusets färger bryts som vackrast
när himlen just öppnat sig
















Fri vers av Tove Meyer VIP
Läst 767 gånger och applåderad av 46 personer
Utvald text
Publicerad 2016-05-16 20:06



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Fin stämning, gillar din poetiska klokhet.
2016-08-18

    ej medlem längre
Hej och applåd igen. Stjärnor och solar till ord som lyser upp skärmen.
2016-06-25

  Laertes
Det var en fint dikt. Gillar mycket den sista meningen....
2016-06-02

    Birgersdotter VIP
Tycker om din dikt..sista versen griper tag ..
2016-05-25

  Änglaögon
så väldigt fint, dina ord rymmer så många känslor och väcker tankar.
2016-05-18

  Goraxy 89 Orion VIP
Väldigt finstämd dikt som bara växer och kulminerar på slutet med de två sista raderna.

SUVERÄNT skriven poesi.
2016-05-18

  Bo Himmelsbåge
Vacker, sensuell o tänkvärd poesi!
Visst är det så...:
"...att ljusets färger bryts som vackrast
när himlen just öppnat sig"

2016-05-18

  Quasimodo
Vackert, ödmjukt och med insikt om livets gång!!
2016-05-18

  Ljusletaren
Alltså detta tyckte jag om.

"att ljusets färger bryts som vackrast
när himlen just öppnat sig"

Livet fortgår och det är det som är konsten med att leva. Se in i ljuset!

/kram
2016-05-17

  Peter G VIP
Som om varje sekund är vacker om vi bara vågar vara i här i detta ögonblick oavsett vad vi strävar efter, oavsett om kaos råder inom oss eller utanför,
vi måste våga dansa med livet även om stegen är jäkligt svåra emellanåt!

Fin som fasen den här!

"du tror att våren kommer
när vintern slutat falla
men du glömmer
att ljusets färger bryts som vackrast
när himlen just öppnat sig"

där satt den!
Tack!

2016-05-16

  Silverstripe
Den här texten rymmer så mycket att den kan vara stoff till flera egna dikter. Om väntan som inte hjälper, om jaktlängtan, om att inte ha förstått skönheten i det som är.
2016-05-16

    carinamnm
Mmm...så sant...
2016-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Tove Meyer
Tove Meyer VIP