Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När jag cyklade hem från skolan började jag tänka och det var så härligt väder. Det var den 4e, men den 5/5-2006 skrev jag klart den.


Våren

På morgonen när jag kommer till skolan är det fullt i cykelstället,
bredvid står även vespor och mopeder.
Vi frågar fröken om vi kan ha lektion ute idag,
det är ju så fint väder.
Dånet från motorcyklar och fåglarnas kvitter är det enda som hörs.
I parken sitter gamla och unga.
Mammorna går med barnvagnar och även papporna syns till.
Jag ser barn som gungar och runt omkring mig äts det glass.
Kläderna åker av i solens sken.
Bussarna gapar tomma och det enda som finns kvar av snön är de stora vattenpölarna.
Gräset börjar bli grönt, även gult, vitt och blått syns på marken.
Utemöblerna plockas fram och direkt efter skolan ska det spelas fotboll och lekas ute.
Aldrig att jag sitter inne nu.
På stan är det människor överallt.
Kompisar som skrattar och par som pussas.
Åh vad jag älskar denna underbara årstid!




Fri vers av Cicki
Läst 295 gånger
Publicerad 2006-05-07 21:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Cicki
Cicki