Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


Du fick mig att

 

i den stunden du störtade mot mig

stannade all rörelse framåt för mig

du frös mig till is i nattens skärsår

som aldrig plåstrades om av någon

jag fann aldrig förstaförbandslådan

 

i en hastighet utan gränser flög jag in

i ett då som blev nu fastnaglades jag

med hot nedgöranden och våldsamhet

motbjudande äcklig sa du att jag var

förklarade du mig vara förverkat gods

 

en strid ström av tårar föll ur mina ögon

medan du hetsade mig att resa mig upp

annars sa du att du skulle släcka mig helt

du sparkade sönder mig med all din råhet 

förkunnade att du hade rätt att förgöra mig

 

mina barn sov i sina rum ovetandes om allt

de drömde om livet som är en dröm för alla

där rosa glittriga enhörningar finns på riktigt 

medan jag försökte resa mig upp allt jag orkade

gick du ut på balkongen och rökte utan en min

 

när du rökt kom du in och låtsades du inget sagt

du spelade en roll som du tagit dig som hjälte

för hur skulle jag klara mig utan dig skrek du ut

den svarta natten svalde dig hel och begravde dig

du fick aldrig veta vart jag gick förrän jag var borta

 

barnen vaknade till en frukostbuffé med mig

de fick en framtid de önskat och drömt om

men snart jagade minnen ikapp perrongen

till livets tåg som ville resa med oss mot glädjen 

hjärtat var krossat förstaförbandslådan likaså

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 433 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-08-18 21:32



Bookmark and Share


  Fem hjärtan VIP
Du skriver så berörande och fångar traumat så målande att det känns som om man var åskådare..och det känns i hjärtat!
2016-08-23

  Elias N. Lockne
Oj oj oj, jag är helt förtrollad av ditt berättande, rörd, förargad, glad över en mysig frukostbuffé för ovetande barn, känner sorg. Din skrift väcker känslor, och det är det bästa betyget!
2016-08-23

  Marita Ohlquist VIP
En dramatisk text om kvinnomisshandel!
Hoppas att mamman och barnen lever ett bra liv trots allt.
2016-08-19

  Marianne Räf
Vilken traumatisk historia om
att vara osams! Eller om ett
angrepp av ena parten. Ett
kinkigt läge, katastrof! D-:
Hoppas att diktaregot hamnar
rätt, iaf !
2016-08-19

    ej medlem längre
Stark text
2016-08-19

  Bo Himmelsbåge
Härlig akvarell!

I motsatts till texten som beskriver
ett ruggigt monster till man...!

Diktarjaget gjorde helt rätt
som tog sina barn o drog fortast
möjligt, så långt bort från denna egotrippade råbuse till våldsman
som möjligt!

Hoppas bara att hjärtat läks så småningom, med en mjuk o förstående man, så att drömmarnas enhörningar åter kan beta lugnt på fridfulla fält.

2016-08-19

  ULJO
Härlig text
2016-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP