Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


KÄRLEKENS MIRAKEL HELAR

 

= 1 =

de små fötterna trippar

morgonsolen värmer nu

han smyger försiktigt in

säger svagt farmor hallå

 

= 2 =

han står nedanför balkongen

ropar högt farmor FARMOR!

kommer in vill genast ha ägg 

han vet vart lilla stekpannan är

 

= 3 =

hon frågar mig vid hämtningen

vart har du "Lelle" då? bestämt

farmor varför kommer du ensam

hon springer med armarna emot mig

 

= 4 =

Roslagsbanan varannan fredag

vi åker till Lidingö tillsammans

hon ritar målar berättar sagor

hon säger mormor du är underbar

 

= 5 =

hon skrattar lägger huvudet bakåt

säger mormor du är tokig och ler stort

vi tar fram pärlorna och ståltråden

nu klarar jag mig själv så du vet momo

 

= känner vördnad =

jag förundras över livets mirakel

det sprider en euforisk känsla i mig

springer genom skogen lever upp

när sprang jag senast som jag vill?

 

under dagarna av stillhet vilande helande från

trauma och krämpor som stört rörelseapparaten

när nu barnen och barnbarnen funnits med kärlek

har kroppen och sinnena helats och kraften fyllt mig

 

jag intervalltränade imorse prövade att ta i igen

nu sitter jag och förundras kroppens läkeförmåga

jag vill tillskriva detta "kärlekens mirakel helar" oss

då vi kan lämna bördan utanför och nås av all kärleken

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av Solstrale VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-09-02 11:34



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Härligt ...
2016-09-02

    Dan Myrbeck
Å så härlig text!!
2016-09-02

  Marita Ohlquist VIP
Blir glad över att läsa din fina text!
2016-09-02

    ej medlem längre
Bland blommorna..sker mirakel!
Så fin bild! och text..
2016-09-02

    Bo Malte
underbart...
2016-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP