Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Varför har vi fått stanna

 

lägger mig med örat mot jorden

lyssnar efter andetagen där under

söker efter blåsljudet av en punktering

men hör ingenting utom mitt hjärta

 

varför är vi här Jord utan mening 

förutom den att skapa totalt kaos

varför har du inte vräkt oss ännu

och slängt ut vårt skräp på trappan

 

om jag var du Jord skulle jag minsann

och det med besked på momangen NU!

men du avvaktar!? du vacklar!? väntar!?

sover du kanske räv? leker björnen sover?

 

Jord vi har inget att ge dig i hyra någonsin

vi är bara här för att ta för oss och stjäla

vi tänker inte på någon inte ens oss själva

om vi varit så smarta hade inte detta skett

 

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Solstrale VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-09-13 00:19



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
HM... att jorden blir skövlad och bränd är ju tråkigt, men det är ju priset för vår levnadsstandard?? - ELLER är det kanske bara några multimiljardärer Oljeprinsar, som stoppar nettot i egen ficka för att kunna skita i toalettskålar av rent guld med diamantinfattningar på locket och köpa långdistansraketer, att skjuta på varandra med som man sköt med slangbössa förr !
2016-09-13

    ej medlem längre
måste säga som föregående talare att dina målade bilder verkligen inte ska försummas bland alla ord, de är ofta mycket suggestiva och färgerna så som jag tycker om...
2016-09-13

  Marianne Räf
Fint skrivet om Kaos... samtidigt en
text som gav lugn, på nått sätt, i
sitt språk. Åsså måste jag nämna
hur mkt jag beundrar dina konstverk !

2016-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP