Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I livets stora skådespeleri!

Jag är och ska förbli namnlös i dagens människohop

Jag är betydelselös för människor som svajar i mitt liv

- Men när tiden svänger om i den förfluten . . .

Där jag medverkade för en stund
i livets stora skådespeleri
och ändrade utgången, gjorde skillnaden

- Mellan liv och död eller
mellan empati och apati

hågad att ställa upp utan tveka
och kanske fått några på andra tankar.

Jag kan anspråkslöst säga
att jag har varit den genuina människan
istället för att vara en självupptagen prick!

Troligen erinrat
som den godtrogna
människa som trodde på
en bättre framtid...

Som vad vill du bli erinrad . . .
medmänniska?

Du är författaren
och har huvudrollen
i ditt livs pjäs!

Vad ska de andra aktörer
säga om dig i den sista scen av din pjäs?
Vilken roll har du i det moderna samhället?




Fri vers av Night Soul Woman
Läst 402 gånger
Publicerad 2006-05-12 16:29



Bookmark and Share


    virre
de här orden är väldigt bra min vän:
"
Jag kan anspråkslöst säga
att jag har varit den genuina människan
istället för att vara en självupptagen prick!"

de ger hela dikten en större känsla.

/Virre
2006-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman