Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Man har så himla brått att komma hem efter jobb fredag att mysa och rå om sig själv och ha livs njutning .. men bilden är lånad på google


Vem är väl jag

Sitter i mitt köket på min allmogensoffa

med min värmefilt jag fick av en tjej

ringlad om mig.

 

Jag njuter till dofterna av Bowmores Malt Whiskey

där aromen blandar sig med lukten ifrån mina olje

lampors fräna doft , denna kombinationen

av dofter, intryck och känslor är gjorda av gudar ifrån

urminnes tider.. lägg sedan till förnimmelsen av bränt

bark och klåda som strömmar ut ifrån mina braskaminer.

 

Cd spelaren förmedlar toner ifrån Anderna

där det hörs både panflöjt och fågelsång.

 

Natten börjar att göra sitt intrång

och jag kan nätt och jämnt se dom kala grenarna

som ser ut som missbildade fingrar som krampar sig

efter dödens grepp.........

 

Och jag tänker efter!

 

Jag beklagar mig över litet storm där jag sitter

i min värmefilt och Whisky.......!

 

Medans det samtidigt dör medmänniskor på Haiti..

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Lasseman VIP
Läst 599 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-10-14 20:14



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Fin reflektion!
Vi måste nog inse att vi har det relativt tryggt o bra i Sverige, med den komfort o de njutningsmedel vi äger... jämfört med den knappa misär o de förödande virvelstormar av våld som härjar i stora delar av världen!
Manar till eftertanke!
2016-10-15

  ResenärGenomLivet VIP
I sådana lägen blir man tacksam för det man har...bra påminnelse...
2016-10-14

  lodjuret/seglare VIP
En sådan där text som samspelar så i tanken och känslor som redan varit där en stund och hoppats. En text att läsa och begrunda även.
2016-10-14

    ej medlem längre
Ja...kontrasternas värld! Fint skrivet!
2016-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Lasseman
Lasseman VIP