Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


egenhändig akvarell


SIDENSVANSEN ETT VINTERTECKEN

 

trädenkronorna står kala

inga bär kvar i rönnen

de är fallna till marken 

som stormen kastat ned

 

sidensvansarnas sökande

flykten från träd till träd

hänger på lindens kvistar

söker näringsrika kärnor

 

fågeltjatter hörs över nejden

folkmassorna lyssnar glatt

sidensvansen är ett tecken

om vintergnisters snökristaller 

 




Fri vers av Solstrale VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-10-26 10:18



Bookmark and Share


  Mr_Solstråle
sidensvansen en helt klart vacker fågel =)
2016-10-26

  Öknens Ros VIP
Vad vore naturen utan alla dessa fåglar? Sidensvansen är en fin fågel som man kan få se ibland.
2016-10-26

  Nils-Robert
En naturskön dikt om våra kära fåglar.
2016-10-26

  ULJO
Ja denna fina fågel
2016-10-26

  Vågparet
Fin!!!
2016-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP