Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PRIMA MAN MÅ

 

några förslagna munnar

mal på om allt möjligt

de tror vi alla vill veta

 

de vet inte vad

vi vill veta alls

de vet ingenting

de har aldrig frågat oss

 

jag säger 

förklara inte

svåra ord med

ännu svårare

svårare ord

 

hälften av kursarna

har annan bakgrund

 

kursledaren mumlar

svarar mig att de andra

får tala för sig själva

att var och en får

tala för sig själv

 

och de gör de

de sitter bakom mig

och talar för sig själva

viskar för att översätta

och sedan diskutera 

vad som menas

mellan varandra 

 

de såg hur illa 

jag bemöttes

hörde arrogansen

kände sig utestängda

konstruktiv kritik slås ned

 

bruket av ordet "häraden"

förklarar ingenting här

syftat på barns utveckling

 

vad är detta

ska vi nu må

prima när vi

går hem igen

 

med deras ordsalvor

babblande om inget

tryckt mot våra sinnen

 

hjärnforskning? Vad?!

Sådant de inget vet

någonting om, det märks

 

de kan inte svara

på intelligenta frågor

eller hantera att 

några frågar så mycket

att det blir en person

som tar tid från allas

vår kurstid av information

 

vi sitter där 

de vill vi sitter

där år efter år

prima vi mår

 

vad är syftet?

hjärntvätteri

har de startat

förlagt ordens

verkliga innehåll

 

förpassat oss alla

till bänksittare nu

som tvingas höra

dåligt underbyggda 

fakta som saknar

källangivelser helt

 

vad säger socialstyrelsen

vad säger primär psykiatrin

vad säger sjukvårdslandstingsrådet 

vad säger försäkringskassan

bad säger arbetsförmedlingen

vad säger folkhälsoinstitutet

vad säger vetenskapen om falsarierna

vad säger forskningen om verifieringen av

rigorösa metoder de använder från nätet

 

är det okej att låtsas bära kunskap

att inte ge patienten rätt information

att ignorera ansvaret att ange källa

att vilseleda patienterna på kursen

att utelämna fakta, att fabricera fakta

att diskriminera patienter med annan

etnisk bakgrund genom faktaspråket

 

varför ska vi gå denna kurs?

 

är vi mindre värda

vi som lider av

kronifierat PTSD 

så de behöver inte

anstränga sig då?

 

kursen 6 st tillfällen

sägs ska gås om igen

flera gånger igen och igen

 

ohyggligt fel är

självaste tänket

 

mår vi prima så

mår vi bättre då

det tror jag inte på

 

 




Övriga genrer (Essä/Recension) av Solstrale VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-11-03 13:18



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Kalla fingrar
Möter kalla hjärnor
Kallar det för med mänskliga
Samtal!
Bra ihopvävt skriftat!
;)

.

2016-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP