Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PK

Du kallar det PK
kanske för att slippa argumentera
kanske för att du tror att alla tänker som du

Är det så att du verkligen inte ser
eller gör du det medvetet för att dölja
den egentliga konfliktens kärna?

för nutidens kamp gäller det obevisbara
det raster genom vilken verkligheten tolkas,
bedöms och får en mening

visst blir jag irriterad
över din obevekliga kunskapsresistens
din beslutsamhet att bara se ditt eget perspektiv

samtidigt tror jag mig förstå:
i en världsbild där närheten till jaget är det som ger mening
blir så många fakta irrelevanta

för det är om värdegrunden kampen nu handlar
det är deras inkompabilitet
som försvårar samtalet

så jag tror mig förstå
varför du kallar mig PK
varför du tror att jag ljuger

för den värld jag vill skapa
den värld mitt hjärta längtar efter så
är för dig irrelevant, ja kanske rentav förhatlig

men försök ändå att tro mig
för det är faktiskt detta
jag skulle vilja  världen få bli

Där ingen längre är jude eller grek, 
slav eller fri,
man eller kvinna

och mina drömmar
våra drömmar
slutar inte där

för våra hjärtan vill inkludera så många
som enligt ditt synsätt saknar värde
ja även de, vars själva existens, du  aktivt bekämpar

så du kallar oss PK

kanske för att slippa behöva misstänka
att vi faktiskt ärligen älskar
de människor du så innerligt hatar

 




Fri vers (Fri form) av Mattias Alveteg (Lavtege)
Läst 581 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-11-27 07:39



Bookmark and Share


  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Om samma ämne... https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1653554


2016-12-02

  objekt3
https://en.wikipedia.org/wiki/P_K_Mahanandia
2016-12-02

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Suveränt!
2016-12-02

  ResenärGenomLivet VIP
Wow...mycket bra och beskrivande...känner igen mig i din text och delar din längtan...
2016-11-27

  Robin V
Mycket bra!
2016-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Alveteg (Lavtege)
Mattias Alveteg (Lavtege)