Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag behöver inte ljus för att se


På min svart-vita färgteve
har nyanserna suddats ut för länge sen
bara svaga konturer av det som var
finns kvar

Dom nya gränserna dras
med raka tydliga streck




Men inne i mig surrar en projektor
fortfarande

snabba klipp
scener från ett liv som aldrig kom
men som ändå alltid funnits här

ett liv
som alltid var mycket verkligare
än verkligheten
och jag
behöver inte ljus för att se
längre


*

Jag vill att du slutar nu.

Jag vill att du slutar fråga mig
vad som är verkligt
vad som är på låtsas
som om det spelade någon roll
som om vi inte alltid spelade roller

och när du tappar masken
ska jag viska i ditt öra
som en sufflör:

låtsaskompisar behöver också födas
för annars dör dom

*

Världen består bara av färger
och ändå finns det dom som envisas med
att dela upp den i en svart del och en vit

Och ibland krävs det att
man blundar för att se dom



färgerna...




Fri vers av edvin medvind
Läst 850 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-05-18 16:29



Bookmark and Share


  Julia Felicia
Också intressant den här. Gillar att du skriver "Världen består bara av färger", för man börjar undra om det är sant...
2006-06-01

    Morning Glory
Oj vad fin. Riktigt bra.
2006-05-24
  > Nästa text
< Föregående

edvin medvind
edvin medvind