Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

melankoliska strömdrag

det går melankoliska strömdrag
genom min dag
gråblek ambivalent politik

hela världen är en oroshärd
och när lilla jag försöker få något gjort
stöter jag på berg av motstånd

fram ur en bergsskreva väller
ensamhet, sjukdom, ålderdom och död
för att snärja mig i grova garn

jag sliter och river i stum hjälplöshet
krummar och stampar, hasar och dansar

ute
slår vinden
kylande pilar

inomhusluften är torr och varm
huden kliar





Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 303 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-02-25 21:54



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Oro finns i allt ibland känslor tumlar runt ..Bra skriftat
2017-03-05

    Dan Myrbeck
Moder Jord
saknar ord.

Bra beskrivet!
2017-03-01

  Marita Ohlquist VIP
Den yttre oron i världen kryper in under skinnet och blir en inre oro som vissa dagar känns värre än andra!
2017-02-27

    Lena Söderkvist VIP
Ja, det där känner jag igen. Vissa dagar blir det inte bra, hur jag än anstränger mig. De yttre tingen är så gott som omöjliga att rå på. Träffande text.
2017-02-26

    Elisabeth Nilsson VIP
Dagens vedermödor, väl fångade i din skrift. Vem kan låta bli att fundera över sakernas tillstånd, både i världen och med en själv? Men morgondagen kan bli bättre, trots allt.
2017-02-26

  Janina Kaminska
Håller med de andra, ibland är livet tung, man känner sig maktlös och världen utanför är en bitande kyla.
2017-02-26

    ej medlem längre
Ingen dag är den andra lik...att hålla näsan ovan vattenytan är ibland tungt.
2017-02-26

  lila fjäderblomman VIP
Ja ibland fångas man av allt det tröga,svåra i att vara människa. Du fångar det så fint. Imorgon är en ny dag!
2017-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP