Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Teckning: Solstrale…


EN TRYCKKOKAD FÖRGÄTMIGEJ

 

det finns ingen mening i meningslösheten

som sjunger ljuva fågelsånger mot mitt öra 

 

allt har inte sin tid - förintade är ljuva ljud

grogrunden för frösådden ... ligger i sin träda

 

svikande ordformler drabbar en oskuldsfullt

laddas med förakt hat missnöje missmod idag

 

jag duckar inte låter det gå rakt in motståndslöst

tårfloderna river bäddarna sönder och samman

 

hjärtat griper om de förlorade ögonblicken

svartnaglade pålagor av sorg i periferins ytskikt

 

jag har förlorat min glädje i den stormande öknen

där länderna drabbat samman och utplånat välviljan

 

dragonen blommar doftar lätt bittert mot sinnet

ser en ensam vissen liten förgätmigej tryckkokas

 

innanför ett bröst slår ogräset sin krampaktiga rot

hans uppsåt idag är att krossa alla plågsamma minnen

 

den missriktade välviljan dräper modershjärtat

barnddörren blodrödsmålad och tagtrådsbefäst

 

nu är trädgården utplånad inget att återvända till

en lång träda att vänta innan jorden kan brukas igen

 

 




Fri vers av Solstrale VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-02-28 11:33



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
En dramatisk text jag får läsa flera gånger för att försöka förstå.
2017-03-01

  Blått Norrsken VIP
Mycket fint och uttrycksfullt i kampen och varande i det meningsfulla och riktiga. Sökande efter genuin lycka och livsglädje. Berörande !!!
2017-02-28

  ULJO
Berörande
2017-02-28

    ej medlem längre
Starkt dramatiskt sammanhållande!
2017-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP